L'hospitalet

Presentació del grup local de l'Hospitalet de Llobregat

  • El Fòrum català de Teologia i Alliberament a l'Hospitalet

Un grup de persones que havíem participat a les Trobades 2010 i 2012 del Fòrum Català de Teologia i Alliberament vam veure que a l’Hospitalet teníem prou signes del món nou que anem construint, com per recordar-nos-els de tant en tant, celebrar plegats el que hem vist, i donar-ne testimoni. Molts participàvem ja de diferents espais de trobada, debat, diàleg... però volíem posar l’accent no tant en les coses que fem, com en el perquè les fem, en les nostres conviccions.

Per això ens trobem cada dos anys, alternament a les trobades del Fòrum Català, per compartir allò que ens omple i motiva la nostra tasca.

A la Trobada del 2013 vam compartir entorn dos eixos: “Què t’aporta i quins reptes et planteja la teva acció? “Per què ho estàs fent?” "Des de les diferents confessions religioses, o conviccions, com treballem en l’alliberament de les persones? Reptes interrogants i dificultats¨

A la Trobada del 2015 vam compartir entorn dos eixos:: A partir d'uns testimonis, “El que hem viscut aquests anys, com ens ha fet canviar?” i a partir d'una taula rodona "Des de les diferents conviccions o confessions religioses, com obrim camins d’esperança? Reptes interrogants i dificultats"

  • El Fòrum l'Hospitalet

Aquestes trobades bianuals com a grup local del FCTiA es situen en un marc més ampli: la pluralitat d'activitats que s'agrupen sota el nom "Fòrum l'Hospitalet"; constituït com associació, per facilitar la relació amb la ciutat.

A més dels que estàvem motivats pel que havíem vist al Fòrum Català de Teologia i Alliberament o al Fòrum Social Català, ens hem anat trobant altres persones, motivades per l'experiència en grups de diàleg interreligiós, a Taizé... o pel treball en grups facilitadors del diàleg des de la laïcitat . Som de procedències diverses: catòlics (de parròquies, moviments o comunitats populars), de l’església evangèlica, de comunitats musulmanes, la comunitat jueva progressista BetShalom, Brahma kumaris… i també qui expressa la cerca de diàleg de forma no religiosa. El que tenim en comú, es que ho fem a la ciutat de l'Hospitalet.

Aquesta diversitat ens ha obert un ventall d'activitats, que ens porta a parlar no tant d'una cosa molt estructurada, com d'un anar fent camins de confiança.

Tot i la perspectiva local, a més dels vincles amb el FCTiA;  pel que fa al diàleg interreligiós i interconviccional som membres d'AUDIR i de la La Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós; i pel que fa a la relació del fet religiós amb la ciutat, som un grup de treball del Centre d'Estudis de l'Hospitalet (CELH)

Podeu veure les nostres activitats i altra informació a la nostra web: http://www.forumlhospitalet.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada